• O- hytta i Djupadalen Haugesund
  • Skisseforslag fra Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke AS på Haugesund Orienteringsklubb sine nye lokaler i Djupadalen, O- hytta.
  • O- hytta i Djupadalen Haugesund
Prosjektnavn O- hytta Djupadalen, HIL Orientering
Adresse Djupadalen, Haugesund
Tiltakshaver HIL Orientering
Bruttoareal 150m2

HIL Orientering ferdigstilte i høst ny o- hytte i Djupadalen i Haugesund. Gjennom å erstatte den gamle brakkehytta med et stort tun og gode overdekkede utearealer, har de utvidet tilbudet til byens besøkende, barnehager og skoleklasser, turgrupper og orienteringsløpere.

Den nye hytta ligger tilnærmet på samme plass som den eksisterende, men der bygg, adkomst og tun blir tilpasset bevegelseshemmede. Hytta er tilgjengelig for alle, både når den er åpen og lukket. I tillegg til samlingsrom med kjøkken samt toaletter, rommer den garderober med dusj og sovehemser for overnatting og samlinger. Romslige takoverbygg gjør det mulig for besøkende å oppholde seg rundt tunet i dårlig vær, samtidig som dette blir en god samlingsplass for orienteringsløp og stevner. Materialer som stein og ubehandlet trekledning gjør at bygget sys fint inn i naturen, og bygger opp rundt dens fjellaktige fremtoning.