ProsjektnavnBackertunet i Bandadalskvartalet
AdresseLeirvik, Stord
TiltakshaverStord Kommune
Ferdigstilt2016
Bruttoareal4000m2

Backertunet er et sentrumsbygg i Leirvik inneholdende 28 sykehjemsplasser, omsorgsleiligheter og kontor. Backertunet har en sykehjemsavdeling spesielt bygget for personer med demenssykdom. Det ble derfor arbeidet nært sammen med lokale kunstnere for å utforme fargerike og stimulerende elementer i bygget. Bygningens hovedfasade vender ut mot sentrum, samtidig som den på motsatt side danner en skjermet sansehage for brukerne. Den buede hovedfasaden er i slipte hvite betongelementer.

 

 

  • Backertunet på Stord. Omsorgsleiligheter, sjukeheim og kontorer i en buet betongkonstruksjon.
  • Backertunet på Stord. Buens kurve danner rammen for sjukeheimens sansehage og er kledd i tre.
  • P1010110
  • Backertunet på Stord. Sjukeheimens sansehage er rammet inn i trekledning.
  • Backertunet på Stord. Buens kurve danner rammen for sjukeheimens sansehage og er kledd i tre.